When fashion becomes art

Photo credit // Dazed Digital 

Alexander McQueen // Savage Beauty

Noget tøj og design vil man kalde kunst i sig selv, men på udstillingen her af Alexander McQueen er tøjet kunstværker og fortællinger. Kunstværker som tager afsæt i historien og i både det skønne og uskønne, det romantiske og det uhyggelige. Stilen er bombastisk, gotisk og samtidig eventyrlig. Værkerne har navne som the Horn of Plenty, Jack the Ripper stalks his Victims and It’s only a Game.

Udstillingen finder sted i London på V&A og har første åbningsdag d. 15. marts. Den har tidligere fundet sted i new York i 2011 og var dengang en stor succes. Alexander McQueen oplevede aldrig selv denne succes da han tragisk nok begik selvmord året før udstillingen åbnede i New York.

Jeg ville elske at se en udstilling som denne. Den ville kunne fange mig i fortryllelsen, få mig til at danne forestillinger om historien om den enkelte kjole, livet bag, tanken bag, inspirationen og den ville efterlade mig åndeløs over det bjergtagne håndværk.

//An exhibition by Alexander McQueen takes place in V&A London on March the 15th. The exhibition shows dresses and pieces which each tells a story. It’s gothic, bombastic and wonderful. These stories and the crafting behind these dresses makes them into art and it’s absolutely breathtaking. 

Photo credit // Dazed Digital 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s