Music

_MG_6558 2_MG_6555 2

The soundtrack of my life 

Musik er ikke noget jeg altid har lyttet til. Der er et “sort hul” på flere år, hvor musik ikke er noget jeg har forholdt mig til. Når jeg siger et sort hul, så er det fordi det er den periode af mit liv, som er præget af ikke bare en men tre depressioner. En periode, som jeg bedst kan beskrive som værende et billede uden lydspor, uden farver og nuancer.

Det er med bæven og stor usikkerhed, jeg skriver dette. Jeg har været meget i tvivl om, hvorvidt det er passende at dele mine tanker om og historie omkring mine depressioner med jer. Jeg er stadig ikke kommet frem til, om det er passende eller ej. Det er der ikke et svar på. Derimod er det noget jeg har måtte mærke efter, og føle efter hvorvidt jeg har lysten til at dele det med jer. Lysten er der, men det er med et inderligt ønske om at i kan bruge det til noget og at det fremstår som en åbenhjertet fortælling frem for en klagesang.

Jeg har altid forbundet mine depressioner med noget skamfuldt, svaghed og mangel på evner. Evner som jeg så i andre, men ikke i mig selv grundet mit ekstremt lave selvværd og de følelser der herskede under depressionerne. Som depressiv bliver man ekstremt opmærksom på sig selv, selvobserverende. Billedet af selvet er sløret af automatiske negative tanker. Automatiske negative tanker, som sluger enhver dybtfølt glæde og spirer af selvværd råt. Tanker som maner én i jorden, hvis ikke man får hjælp til at sætte dem i skak. Tage kontrollen tilbage. Den hjælp fik jeg.

Idag er musikken for mig et symbol på det lydspor, der igen er kommet på mit liv.  Samtidig er det også et udtryk for, at jeg igen har et tydeligt billede af mig selv som person. At jeg har en musiksmag som er nuanceret og farverig og som afspejler mit følelsesregister. Et følelsesregister som er rigere end nogensinde. Jeg har taget kontrollen tilbage og bliver rørt og taknemmelig over min livsglæde hver eneste dag. Af og til må jeg stoppe op, lytte og mærke. Det er overvældende, uhyggeligt og vanvittigt givende af komme ud på den anden side af en depression. Uhyggeligt fordi man for alvor kan se, hvad man gennemgik og givende fordi man har oplevet tyngden og truslen af depressionens væsen. Når først man har været der og kæmpet sig tilbage til livet, ser man alt det smukke.


Jeg håber at det giver mening for jer, at jeg deler min historie. I mine øjne er det en lykkelig historie. En historie om svaghed og styrke. Om en ung kvinde der besidder begge dele, tager en alvorlig kamp op og vinder den. En historie om, hvor stærke vi mennesker er og hvor meget vi kan overvinde. jeg skriver især min historie for at fortælle folk med depressioner at de aldrig må give op. At de, ligesom jeg, er kampen værd. Skam jer ikke, heller ikke over at bede om hjælp.

_MG_6557 2// Thoughts on life. A life with multiple depressions and the overcoming of these. Bear with me, as I only have the strength to express myself about this in my native language. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s