Career

11127_10206300642974167_4332854162397443147_n

10151897_10206300642854164_7571858054288236391_n

10419946_10206300641294125_5203575885970961850_n

Do something about it 

Søndagen spenderede jeg med min kusine, min kusine som i høj grad er ligeså meget tæt veninde som familie. Vi har altid haft et særligt bånd. Som barn tog vi på ferie hos hinanden og planlagde fremtiden sammen – vi ville bo på en gård sammen. Gennem årene har vi været mere eller mindre tætte og efter nogle år hver for sig er vi igen smeltet sammen. Hun er en pige jeg aldrig vil undvære og det af flere årsager.

Hun er en enorm støtte. Men udover at være en støtte gør hun det fantastiske, at hun hele tiden udfordrer mit syn på mig selv, på samfundet og livet. Hun er pisse spændende at diskutere med og på det seneste har vi især diskuteret karriere. Her er hun modig, fremadtænkende og håbefuld, mens jeg pænt bliver på den trådte, velkendte sti. Jeg står inde i min boks, mens hun for længst har frigjort sig for sin. Hun afprøver, tager chancer og lokker mig til at følge med. Det gør jeg så nu, hvilket betyder at jeg er ved at gentænke mine karrieremuligheder.

Sagen er nemlig den at jeg er nyuddannet pædagog, som stadig står uden arbejde. Det er et kedeligt sted at stå og det er svært at komme herfra, for vi er enormt mange pædagoger om jobtilbudene. Derfor er jeg begyndt at snuse til tanken om at søge jobs i andre retninger sideløbende med mine ansøgninger inden for pædagogfaget, at videreuddanne mig, at tage kurser og udvide mine muligheder rent karrieremæssigt. Hvis jeg tænker “jeg er pædagog, det er det jeg kan arbejde med”, har jeg ikke en chance i dette samfund. Jeg er nødt til at tænke alternativt, jeg er nødt til at se muligheder og være omstillingsparat og på en eller anden måde (heldigvis) tænder det mig. For jeg ved et eller andet sted at jeg kan en helveds masse. Jeg har enormt meget at tilbyde og jeg brænder for at vise det.

Hermed et lille glædesudbrud, en kærlighedserklæring til fantastiske venner og mit første pip om mine nye ambitioner og tanker om egen karriere.

// I want to dedicate this post to my awesome cousin. A girl whom I enjoy discussing life, careers and everything in between with. She recently made me realize the fact that I have got way more possibilities in life than expected. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s