Frida Kahlo

frida-2

frida-3

frida-5

frida-6

frida-8

frida-10

frida-11Photo credit / Ishiuchi Miyako / Michael Hoppen Gallery

And her wardrobe

Frida Kahlo (1907-1954) var en bemærkelsesværdig kvinde. Det samme var hendes garderobe. Efter hun som 18 årig var udsat for en ulykke, blev hun kunstmaler. Her visualiserede hun smerte og kvinders barske liv – og herunder en lang række selvportrætter. Dette liv og de mexikanske rødder afspejler sig i hendes fascinerende, sprudlende og yderst levende garderobe.

English recap: This is Frida Kahlo’s wardrobe. A wardrobe that reflects back on her life as an artist, a Mexican woman who suffered from an accident most of her adult life. This pain and battle as a woman was reflected in her art and self-portraits too. I find it extremely fascinating and beautiful. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s