A great design challenge

finn-juhl-46-Chair

Jeg er idag faldet over et program, omhandlende redesignet af formynderskabsrådssalen i FN-bygningen i New York. En sal der i 1952 blev totalindrettet af den anerkendte danske arkitekt Finn juhl. Dette satte i sin tid stort fokus på dansk design, som stadig idag er højt anerkendt i resten af verden.

Programmet Designtalenterne på DR skildrer en række designeres bud på redesignet af salen og giver os et ganske særligt indblik i en designers tilgang til en sådan opgave og til design generelt. Jeg selv er som naglet til stolen og rejser mig nok først, når jeg har set finalen og de endelige produkter.

Generelt set synes jeg dansk design er fuldstændigt unikt, varmt, levende og smukt. Find programmet lige her.

tumblr_inline_mhg4nvLxWS1qz4rgp

English recap: I just stumbled upon this tv show program dealing with the redesign of the tutelage council hall of the UN building in New York. A large hall which was fully furnished by the danish architect Finn Juhl in 1952. This put in his time focus on Danish design, which still today is highly recognized in the rest of the world. The program Designtalenterne at DR (Danmarks Radio) portrays a number of designers bid on the redesign of the hall and gives us a very special insight into a designer’s approach to this task and to design in general. I myself am rooted to the chair and I won’t get up until I have seen the final products. You will find it here, however it is in danish. 

Advertisements

One thought on “A great design challenge

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s