Bauhaus archiv

Et af de første steder jeg besøgte i Berlin, var Bauhaus arkivet. Et enestående museum med design, møbler, kunstværker, genstande, dokumenter og litteratur som stammer fra og relaterer til Bauhausskolen (1919-1933), en af ​​de mest indflydelsesrige skoler for arkitektur, design og kunst i det 20. århundrede. Jeg måtte desværre ikke tage billeder derinde, så i er nok nødt til selv at besøge museet, hvis i får mulighed for det.

Selve museet er tegnet af arkitekten Walter Gropius, som ligeledes grundlagde Bauhausskolen. Sammen  med Ludwig Mies van der Rohe og Le Corbusier anses Gropius som en pioner i moderne arkitektur.

Jeg var fuldstændigt opslugt af dette sted og kunne have brugt timevis der. Når jeg kommer steder som emmer af dybde og passion som dette, så kommer jeg i flow og opsluges på en måde så jeg glemmer alt om tid og sted. Jeg suger bare til mig, inspireres og nyder det jeg ser.

_MG_7085 _MG_7086

Jeg var selvfølgelig nødt til at eje en bog om Bauhaus’ historie og et par smukke postkort med stole designet af henholdvis Marcel Breuer og Josef Albers i 1920’erne. Er de ikke for skønne?

English recap: One of the first places I visited in Berlin was the Bauhaus Museum/ Archive. A very special museum with design, furniture, art, literature, architecture and documents from the Bauhaus School (1919-1933). 

Advertisements

One thought on “Bauhaus archiv

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s