On top of Berlin

_MG_7023

_MG_7043

_MG_7034

_MG_7031

_MG_7028

_MG_7032

_MG_7025

_MG_7039

_MG_7038

_MG_7033

_MG_7036

En mindre billedstorm er nødvendig, for at give jer et gennemført indtryk af en af Berlins perler – Klunkerkranich. En godt skjult byhave og bar på toppen af byen. På Karl-Marx-Strasse i Neuköln ligger et butikscenter, går du derind og tager elevatoren op til toppen (et tag beregnet til parkering), finder du Klunkerkranich. Intet skildrer om at stedet er placeret der og det eneste der fortæller dig at du er på rette vej, er den linde strøm af hipsters der med målrettethed bevæger sig op med elevatoren og stiger af på toppen, for at finde et af Berlins udkigspunker og et afslapper miljø. Her står havesprinklere som du skal bevæge dig igennem på din vej hen til baren. Her kan du købe øl, drinks og en lækker antipasti-anretning. Midt i haven uden for baren er der placeret en stor sandkasse til de yngste og rundt omkring den, er der utallige forskellige siddepladser. Bænke, sofaer, stole, trækasser… Et samsurium som giver denne afslappede stemning og som trækker i folk – her har man lyst til at hænge ud i evigheder. For når du så kigger ud over halvmuren, breder byen sig ud for øjnene af dig. Herfra kan man se alt, pege på den bydel man netop har slentret rundt i, se tvtårnet fra en ny vinkel og fornemme byens liv under de røde tage. Jeg er helt og aldeles forelsket i dette sted.

Man skal dog huske at komme meget tidlige på aftenen, hvis man vil undgå en enorm kø. Det er et populært sted og flere og flere får kendskab til det. Ordet herom spredes. Nu også gennem mig.

English recap: More than a handful of photographies is required to give you a complete impression of one of Berlin’s gems – Klunkerkranich . A well hidden city garden and bar on top of the city. At the Karl -Marx- Strasse in Neuköln is a shopping center, if you go in there and take the elevator up to the top (a roof designed as a parking spot), you will find Klunkerkranich. A place where people relax, enjoy the view over Berlin and party in the nighttime. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s