Kinfolk // Hygge

kinfolk_notecards_hygge_03 kinfolk_notecards_hygge_05 kinfolk_notecards_hygge_06

Photo credit // Kinfolk 

Kinfolk byder på meget mere end et æstetisk smukt, indholdsrigt magasin. De udarbejder også bøger og udgiver to gange om året en serie med postkort. Denne serie bestående af tolv kort er kreeret ud fra emnet hygge.

For mig er hygge lig med tryghed, nærvær og en helt særlig atmosfære man lader sig indhylle i. Det kan være nærvær i den forstand, at man deler en stund med en/nogle man er nær, men det kan også være i eget selskab, i en stund hvor man er nærværende i det man laver. En stund hvor man er til stede i nuet.

Hygge er noget særligt dansk og et begreb der ligger under huden på mig. Jeg synes Kinfolk har fanget begrebet på fineste vis med denne serie af postkort.

English recap: Kinfolk is a versatile brand. They write and create magazines, books and notecards. Their newest collection of notecards is created from the subject hygge. Hygge is a danish word. A concept which Kinfolk describes with these words:

             When nature lowers the dial on sunlight and heat, our moods can easily sink in unison. Winter is when Danish folks savor their tradition of hygge (pronounced “hyoo-guh”), which is a sense of coziness, comfort and belonging all wrapped up in one. Hygge exists in all candlelit rooms, convivial conversations and shared meals in Denmark. But everyone around the globe can enjoy the feeling of hygge—just curl up with a book, gather in the kitchen or cuddle a furry companion.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s