My moroccan inspired rug

IMG_5190

IMG_5194

IMG_5208

IMG_5213

Igår tog jeg ind til Aarhus centrum, fandt Stof2000 og købte de første materialer til mit tæppe. Jeg købte et stykke skridsikkert underlag på 150×200 cm, en meter flaskegrønt lagenstof, to meget midnatsblåt møbelstof og en meter koksgråt møbelstof. I alt kom jeg af med 219kr. Det er virkelig billigt. hvis du spørger mig.

Da jeg kom hjem med materialerne, brugte jeg lidt tid på at bestemme mig for, om mit tæppe skulle indeholde en form for mønster eller ej. Jeg blev enig med mig selv om at det ikke skulle indeholde et decideret mønster, men derimod være præget af forskellige former. Der kommer derfor til at være aflange ruder,  rektangler, kvadrater og striber hist og her. Jeg har dog ikke tegnet en plan op, da jeg tænker, at jeg vil følge min fornemmelse og danne ideer undervejs.

Jeg tog hul på det store arbejde, det er at klippe stoffet i strimler. Det er et tålmodighedsarbejde. Jeg klipper mine strimler i målene 1,5x15cm. På den måde bliver tæppet rimelig groft, lækkert og tykt. Noget af stoffet er heldigvis til at rive i stykker, så jeg på den måde kan klippe et lille hak og så ellers bare rive en strimmel af. Det sparer jeg enormt meget tid ved.

Ellers gælder det simpelthen bare om at binde en strimmel stof i en knude på hver lodrette grå linge på det skridsikre underlag. Man kan godt springe hver anden linje over, men så bliver tæppet ikke ligeså tykt og luksuriøst. Jeg arbejder hovedsageligt på ét område af gangen, da det på den måde virker mere overskueligt.

Idag var jeg så heldig, at jeg fandt fire sarte lyseblå stofservietter i bomuld. De lå hengemt i mit skab. Dem tog jeg staks og klippede i strimler og bandt dem på tæppet, således at de nu danner en fin lang stribe. Den lyseblå farve bryder så fint med de ellers meget mørke farver.

English recap: I started my “morrocan-inspired-rug-project” yesterday. It’s really a huge but very exciting project. 

I will try and explain the way I work on the rug in english. Bare with me if I’m not too good at it. 

You need a few (quite budget-friendly) materials. I bought a non-slip mat measuring 150x200cm, one meter of emerald green sheeting fabric, two meters of midnight blue upholstery fabric and one meter of dark grey upholstery fabric. You might want to buy a fabric scissors too (I didn’t). Oh! And I found some fine old light blue fabric napkins in my closet, they are perfect for the rug as well. 

Now the hard work starts. Cut the fabric into strips. I cut my strips in measures of 1,5x15cm. In this way, the rug will become nice and thick. Some of the different kinds of fabric can, quite easily, be torn into strips. Simply cut a small notch and then just tear a strip of. It will save you a huge amount of time.

Otherwise, it is simply just about tying a strip of fabric in a knot on each vertical gray line on the non-slip mat. You could skip every other line, but then the carpet doesn’t become as thick and luxurious. I work mainly on one area at a time,  which makes the work more manageable. 

You can make different patterns, just as you wish. I don’t make a pattern, instead I make different shapes (squares, pane forms and stripes) here and there on the rug. 

Let me know if you get started on this project too. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s