The unbearable words

Mine fingre svæver tøvende hen over tastaturet, frem for let og hurtigt at ramme tasterne og forme de rigtige ord. Ordene kommer ikke let til mig. Heller ikke i dag. Jeg frygter for min reaktion, når jeg ser de ord jeg får nedfældet. Jeg frygter gråden, som jeg har svært ved at få hold på. Jeg frygter den meget. Jeg frygter den, selvom jeg kender den så godt. Tårerne der triller ned af de varme kinder, de hiksende hulk og de rystende skuldre. Jeg trodser frygten og beskriver, for min skyld, hændelse efter hændelse indtil historien er komplet.

2016-01-16 14.28.57 HDR-2Jeg husker tydeligt den onsdag sidst på maj måned. Min mor er taget med mig på Klinik for kvindesygdomme på Skejby, for at få min svulst undersøgt. Da stillede vi spørgsmålstegn ved, om det mon ikke bare var en godartet syste, som andre kvinder i min familie har haft ligeså. Inderst inde vidste jeg godt det ikke forholdt sig sådan, men det sagde jeg ikke højt. Det turde jeg ikke. Ordet kræft lå blot og spøgte i mit baghoved og endelig, da vi sad i venteværelset og ventede på professoren i gynækologi, fik jeg det sagt til min mor. “Det værste de kan sige er, at jeg ikke kan få børn og at jeg er alvorligt syg”. En halv time senere for jeg ud af klinikken med præcis den besked. “Cecilie, du er højest sandsynligt ramt af livmoderhalskræft og skal ikke forvente at kunne få børn”. Alting ramlede sammen og jeg kunne ikke være et sekund mere på klinikken. Jeg kunne bare høre professorens trøstende ord og mærke min puls rase derudaf.

Jeg sidder som forudsagt nu med tårer der tungt rammer min bluse og mine bukser. De danner store mørke pletter og før de løber ned af kinderne slører de mit blik, så jeg må blinke for at kunne se skærmen klart. Jeg er glad for at kunne dele min historie med jer. Det er en historie der vil sætte alting i perspektiv og forhåbentligt give jer indblik i det smukke ved at overleve kræft og alt hvad det har lært mig.

English recap: I cannot seem to find the right words in English. I Hope you will bare with me and try and translate the Danish text into English with an online dictionary

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s